Anchetă de amploare în Poliţie, după ce ofiţeri de la Combaterea Crimei Organizate Tulcea ar fi scăpat printre degete aproape o tonă de cocaină. Drogurile făceau parte din acelaşi transport descoperit în primăvară odată cu şalupa eşuată. Un ofiţer nu s-ar fi dus la timp să verifice un pont, iar traficanţii au reuşit să fugă cu prada. 

20 martie 2019 - pe malul Mării Negre, în zona Sfântu Gheorghe, un cioban anunţă la 112 că a descoperit o barcă cu aproape o tonă de cocaină.În timp ce oamenii legii scotocesc zona, în apropierea Dunării, la Băltenii de Sus, doi traficanţi sârbi descarcă liniştiţi o altă ambarcaţiune. Urcă o tonă de cocaină într-o autoutilitară şi pornesc cu ea către o parcare din comuna Sarichioi, Tulcea. Acolo aveau TIR urile pregătite pentru transport. 

Articolul continua dupa recomandari

”Două tiruri au stat în jur de cinsprezece ore. A decuplat unul capul tractor şi a plecat, dar nu ştiu unde. Noi am crezut că e ceva defect de a lăsat şi a plecat”, spune un șofer-martor.

Pentru că tot mutau drogurile dintr-o maşină în alta, paznicii s-au gândit că ceva nu este în regulă, aşa că au deschis maşina în care se alfa încărcătura şi au luat din ea un pachet. Şi-au dat imediat seama că este vorba despre cocaină şi au chemat şeful de post, căruia i-au predat coletul suspect. 

Dumitru Coarnă, preşedinte SNPPC: Omul a constatat, a văzut că lucrurile pe care paznicii le-au sesizat se confirmă şi a sesizat, unde, la serviciul specializat, de crimă organizată. 06.00 

Doar că ofiţerul de la Combaterea Crimei Organizate a venit să verifice informaţia abia a doua zi, când drogurile dispăruseră. 

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR: Poliţia Română a dispus deja efectuarea de verificări prin Direcţia de Control Intern a Poliţiei Române pentru a se vedea dacă poliţiştii au acţionat în mod corespunzător sau nu. 

Cei 30 de saci de cocaină au fost transportaţi de traficanţi pe o rută veche, culmea, cunoscută de anchetatorii români. În anul 2009 au fost prinşi cu o tonă de cocaină pe acelaşi traseu, iar în 2016 au fost depistaţi în portul Constanţa cu 2,5 tone tot de cocaină. Transportul de anul acesta, însă, a fost cel mai mare.  

În total, au adus la noi trei tone. Autorităţile au reuşit să recupereze doar două. Cu ajutorul ciobanului, care a dat primul alerta, dar şi cu ajutorul mării. Valurile au adus la ţărm pachetele. Abia acum a început ancheta în Poliţie. În urmă cu trei luni, ministerul de Interne era mulţumit de rezultate. 

Carmen Dan, Ministrul de Interne: Vom rămâne în continuare atenţi şi vigilenţi tocmai pe aceste rute care sunt consacrate pentru contrabandă.  Este bine că am reuşit să facem această captură.

În dosarul drogurilor de sute de milioane de euro, cei doi cetăţeni sârbi sunt judecaţi în România.