Iubesc soarele prea mult ca să-i blocheze razele cu un costum de baie. Sunt practicanţii de nudism, care se străduiesc să-şi găsească locul pe plajă. Izolarea după care tânjesc este însă greu de găsit, pe un litoral tot mai aglomerat. Îi mai zăreşti doar în Vama Veche, unde nudismul este privit cu ochi toleranţi, şi pe alte câteva petice de plajă şi ele invadate deja de textile.

Priveliştea îţi fură ochiul, dar este una tot mai rară. Cu puţine locuri rezervate pentru ei, nudiştii îşi trăiesc libertatea în văzul tuturor.

Articolul continua dupa recomandari

În Vama Veche, nudiştii se bronzează printre turiştii care nu vor să renunţe la costumul de baie. 

Roxana vine aici de când avea 14 ani, însă nu îşi mai găseşte locul în toată aglomeraţia.

Roxana, nudistă
Sunt foarte mulţi oameni care vin aici şi încep să îţi impună regulile ca peste tot, la alte plaje. Şi e păcat. N-ai voie cu asta, n-ai voie cu astalaltă. Şi asta era cel mai frumos, aici. Că era libertate mare.

La Eforie Sud, plaja nudiştilor este marcată printr-un semn, dar nu este separată de un gard. Nici spectatorii nu au o problemă.

Chiar şi părinţii veniţi cu cei mici pe plajă s-au împăcat cu situaţia. 

Vama Veche, Eforie Sud şi o fâşie din Costineşti sunt locurile în care încă se mai practică nudismul. Nu este ilegal, dacă nu lezează oamenii în jur. Însă în afara plajei un nudist ar putea fi acuzat de ultraj contra bunelor moravuri.