Geamuri sparte, incendii pe stradă şi arme furate. Procurorii din Bucureşti au deschis un dosar penal în cazul armelor furate de la jandarmi.

Unul dintre pistoalele furate de la jandarmi este în continuare de negăsit.

Articolul continua dupa recomandari

Pistolul de calibrul 9 mm, care este în continuare căutat de autorităţi, cât şi un altul de acelaşi calibru, au fost furate de la jandarmi în timpul bătăii pe care femeia-jandarm şi colegul ei au încasat-o în Piaţa Victoriei.

Dacă unul dintre pistoale a fost găsit şi predat chiar în timpul nopţii trecute, al doilea pistol este în continuare de negăsit.

Ca urmare a evenimentelor produse în Piaţa Victoriei din Bucureşti în seara de 10 august 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală într-un dosar având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Un pistol furat de la jandarmi este în continuare de negăsitVezi 2 imagini în Galerie

După efectuarea cercetării la faţa locului, în cauză s-a procedat la efectuarea a numeroase acte de urmărire penală (în principal audieri de persoane şi verificări de imagini) în vederea identificării persoanelor care au participat la săvârşirea faptelor menţionate, activităţi aflate în derulare şi la momentul actual.

De asemenea, în trei dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 se efectuează urmărirea penală cu privire la infracţiunile de ultraj, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice, ca urmare a unor sesizări formulate de către Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Totodată, la Poliţia Sectorului 1 sunt înregistrate mai multe cauze privind infracţiunea de distrugere", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.