În lipsa cormoranului de piscină, Petre Daea l-a găsit pe cel de lighean. Ministrul Agriculturii a postat un filmuleţ cu un cormoran care devorează peşti în câteva secunde. Asta, pentru a-şi susţine afirmaţia făcută la Bruxelles, conform căreia aceste păsări distrug producţia românească de peşte. 

Un filmuleţ postat de ministrul Agriculturii are doar nouă secunde, timp în care cormoranul cu pricina mănâncă nouă peşti dintr-un lighean. Imaginile s-au viralizat rapid. Iar internauţii au umplut pagina de socializare a demnitarului cu tot felul de comentarii ironice. Mai ales că Petre Daea a devenit celebru pentru modul în care a atras atenţia, asupra acestei specii protejate,  chiar din Parlamentul European

Articolul continua dupa recomandari

PETRE DAEA, ministrul Agriculturii: Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus lui Vella (n.r comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu) că cormoranii în România fac baie în piscină.

Cormoranul făcut... "celebru" de ministru a dispărut rapid de pe pagina de socializare. Imaginile - cel mai probabil înregistrate într-o altă ţară - au fost şterse. În România, spun patronatele din domeniu,  problema rămâne. Şi au solicitat o subvenţie de 250 de euro pentru fiecare hectar de acvacultură, pe motiv că păsări precum cormoranii şi pelicanii distrug producţia internă de peşte.

GEORGE IONESCU, fermier: Pierderile sunt undeva intre 15 şi 30%, în funcţie de an. Din calculele noastre intre 25.000 si 30.000 de tone cred că e o cantitate realistă.

În Delta Dunării, trăiesc aproape 70.000 de cormorani, adică jumătate din populaţia totală din România.