Crima de la Botoşani a îngrozit România. Gestul tânărului Bogdan Ionel, de 16 ani, care a ucis-o pe Petronela Mihalachi, de 19 ani, cu 30 de lovituri de cuţit, într-o pădure de la marginea oraşului, a stârnit valuri de furie în toată ţara.

Oamenii sunt şocaţi de violenţa cu care a fost ucisă Petronela, uniii cerând chiar pedeapsa cu moartea pentru adolescentul criminal.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 5 imagini în Galerie

Ieri, a fost făcută publică chiar şi o petiţie prin care se cere condamnarea pe viaţă, fără drept de eliberare pentru bună purtare.

Redăm mai jos textul integral postat pe site-ul petitieonline.com:

"Poporul roman doreste condamnarea pe viata a ucigasului Bogdan Ionel in varsta de 16 ani!

Ai curmat viata unei fete nevinovate doar pentru ca tu ai fost orbit de iubirea fata de iubita ta! Cum ai putut sa ai asa sange rece si sa nu te gandesti deloc la viata ei?

Ai 16 anisori, parul tau abia crescuse si mintea ta aproape se dezgheta, Petronela avea toata viata inainte, nu am cunoscut-o, nu am auzit niciodata despre ea dar m-a durut pe mine ca telespectator sa vad acea crima oribila care ai comis-o, nesimtitule! Nu te-ai gandit la viata ta macar? La viata ei? La viata parintiilor tai si parintiilor ei?

La viata tuturor celor din jurul tau? Nu te-ai gandit la nimic. Am o intrebare, te-a mai ajutat cineva? Vom afla curand,  imi doresc sa primesti pedeapsa cu moartea, dar cum statului nu ii intra in competente sa iti ofere asta acceptam si pedeaspa pe viata fara drept de eliberare pe buna purtare!".

Petiţia a fost semnată, până în prezent, de 3.147 de oameni şi poate fi văzută AICI

Colegii Petronelei, protest cu poza elevei ucise

Elevii de la Colegiul Economic Octav Onicescu, acolo unde a învăţat, până nu demult, frumoasa Petronela Mihalachi, au protestat ieri împotriva violenţei. 

Vezi 5 imagini în Galerie

La ora 20:00, când au ieşit de la ore, o parte a liceenilor au mărşăluit pe străzile oraşului strigând „fără violenţă” şi „să fie acesta ultimul caz”.

Au purtat fotografii cu Petronela, colega ce le-a fost omorâtă miercuri seară în pădurea de la marginea oraşului. 

Elevii au fost flancaţi de echipaje de la Poliţie şi Jandarmerie.