Pesta porcină africană a fost confirmată la Constanţa, la patru mistreţi morţi găsiţi într-un fond de vânătoare din judeţ.

Noi cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate la patru mistreţi găsiţi morţi în zona unui fond de vânătoare din judeţul Constanţa. Autorităţile urmează să prindă toţi mistreţii din zona afectată şi să interzică circulaţia cu animalele domestice în acel perimetru.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, pesta porcină africană a fost confirmată la patru mistreţi morţi, găsiţi la sfârşitul săptămânii trecute în zona fondului de vânătoare numărul 8 Decebal.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Prefectura Constanţa au decis mai multe măsuri în urma acestei confirmări, care se vor aplica pe o rază de 13 kilometri (opt kilometri fiind zona infectată şi încă cinci kilometri o zonă tampon).

În judeţul Constanţa au fost confirmate, până în prezent, 91 de focare de peste porcină africană în gospodăriile populaţiei şi cinci cazuri la mistreţi.