Au fost momente dramatice în Bucureşti. Un pescar a ajuns în râul Dâmboviţa, iar un paramedic SMURD şi-a riscat viaţa pentru a-l salva. S-a aruncat în apa rece ca gheaţa. A reuşit să-l scoată pe bărbat în viaţă. Câteva ore mai târziu însă, victima a intrat din nou în stop cardio respirator. De data aceasta, pescarul nu a mai putut fi salvat. Pe malul Dâmboviţei, salvatorul le-a oferit reporterilor Observator un interviu emoţionant.

Alarma s-a dat înainte de ora şapte seara, vineri. Un bărbat de 45 de ani care pescuia în zona Ciurel căzuse în râul Dâmboviţa. Două echipe SMURD au pornit spre el. Cum scafandrii erau încă departe, paramedicul Sorin Cobzaru nu a aşteptat. S-a aruncat în apa rece.

Articolul continua dupa recomandari

Cobzaru Sorin, pompier-paramedic în cadrul Detașamentului Bujoreni: Am înotat până la el, l-am tras până am putut şi l-am întors să nu mai stea cu faţă în apă. L-am adus la mal şi am încercat să ies eu întâi şi după să îl trag şi pe el şi după ce aproape am ieşit, m-am uitat după el şi deja îl lua curentul înapoi şi nu am mai încercat a doua oară, am încercat doar să îl ţin la mal.

Colegii l-au ajutat, iar victima a fost scoasă din apă. Imediat au început şi manevrele de resuscitare.

Medicii s-au grăbit să-l ducă la spital. Era în şoc hipotermic. Salvatorul lui a primit îngrijiri, iar în ambulanţă a ascultat cu emoţie veşti despre bărbatul necunoscut pentru care şi-a riscat viaţa.

Cobzaru Sorin, pompier-paramedic: Am dat drumu la staţie să văd ce comunică doamna doctor şi m-am bucurat foarte mult că a comunicat că a fost resuscitat. A fost o senzaţie de împlinire, de mulţumire şi de satisfacţie

Din păcate, când a ajuns la spital, victima a intrat din nou în stop cardiorespirator, iar medicii nu au mai reuşit să-i salveze viaţa. Anchetatorii încearcă acum să-l identifice pe bărbat. Pescarii spun că acesta nu obişnuia să frecventeze zona, care este una destul de periculoasă.

”Dacă te apropii de margine, e foarte periculoasă, dacă nu eşti conştient de pericolul care te aşteaptă”, spune un pescar.

Pe râul Dâmboviţa doar scăldatul este interzis. Pescarii vin aici pe proprie răspundere. Iar pompierii spun că în fiecare an au loc astfel de tragedii.