Permise de conducere vândute pentru 100 de lei în judeţul Mureş! O anchetă a Direcţiei Generale Anticorupţie a scos la iveală o adevărată 'caracatiţă' la Direcţia de Permise, acolo unde candidaţii care achitau şpaga de 100 de lei erau scutiţi de proba practică a examenului.

În această dimineaţă, sute de poliţişti ai DGA şi IPJ Mureş au efectuat 82 de percheziţii în Mureş, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Bihor şi Satu Mare.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit unor surse din anchetă, mulţi dintre cei care au reuşit să obţină permisul de conducere contra sumei de 100 de lei erau din alte judeţe şi îşi făceau mutaţia pe Mureş doar pentru a deveni şoferi cu acte în regulă.

Percheziţiile au fost efectuate la sediul unei instituţii publice, la sediile unor firme, precum şi la domiciliile unor persoane fizice.

"Astăzi, 11 iulie, ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție  - Serviciul Județean Anticorupție Mureș, participă alături de polițiști din Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, la un număr de 82 percheziții la o instituție publică, la sediile unor firme, precum și la domiciliile unor persoane fizice din județele Mureş, Sibiu, Braşov,  Hunedoara,  Bihor, Satu Mare.

Perchezițiile se derulează într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni de corupție și evaziune fiscală cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere.

Totodată, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că, unul dintre funcționarii publici este implicat în operaţiunile unor societăți  comerciale de pe raza judeţului Mureş, care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară.

Aceștia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului", se arată într-un comunicat al DGA.