Peste o mie de români vor da cu subsemnatul la poliţie după ce au obţinut fişele medicale pentru permis fără să facă şi analizele necesare. Oamenii s-ar putea alege cu dosar penal. Cabinetul medical care le-a eliberat documentele ar fi folosit parafele unor medici care nu mai lucrau acolo de ani multi.

Anchetatorii au găsit la o clinică privată din Bucureşti peste o mie de fişe medicale pentru permise de conducere si de port-armă care fuseseră eliberate în fals. Totul a pornit de la un medic care şi-a descoperit parafa pe un astfel de act.

Articolul continua dupa recomandari

Diana Sarca, purtător de cuvând Poliţia Capitalei: Persoana respectivă a rămas foarte mirată de această situaţie, având în vedere că încheiase de foarte mult timp colaborarea cu acea clinică ce eliberase respectivul document.

Administratorul clinicii a făcut o adevărată afacere cu acte medicale false, spun poliţiştii. Iar pratica nu e nouă. Mulţi şoferi sunt îndrumaţi încă din şcoală să ardă etapele consultului medical.

Specialiştii atrag atenţia că astfel de practici sunt foarte periculoase şi duc deseori la tragedii în trafic.

Evelyn Cristescu, medic: Sunt boli care pot ridica probleme unui şofer, sigur şi probleme de vedere. Este nevoie ca aceste controale să fie făcute cât mai corect.

Sorin Ene, instructor de drift: Organelor de poliţie le-ar fi destul de greu să constate aceste lucruri, pentru că unele afecţiuni poate nu se manifestă în momentul în care viitorul conducător auto susţine examenul de permis de conducere.

Cei peste o mie de români ale căror nume apar în fişele medicale ridicate de poliţişti riscă să se aleagă cu dosar penal pentru uz de fals.