Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, oamenii legii si procurorii fac trei controale si in penitenciarele Oradea, Margineni si Ploiesti.

Conform sursei citate, o parte din banii obtinuti de membri gruparii conduse de cinci detinuti prin infractiuni informatice si inselaciuni erau introduse in penitenciare cu prilejul vizitelor. De asemenea, banii erau transmisi si prin intermediul mijloacelor electronice.

Articolul continua dupa recomandari

"Totodata, membrii gruparii sunt suspectati ca au contactat operatori ai societatilor de transfer financiar din mai multe tari (Spania, Italia, Cehia, Bulgaria, Anglia, Emiratele Arabe Unite etc.) pentru a-i convinge sa efectueze simulari, fiind inselati astfel mai multi operatori din strainatate", se arata in comunicatul citat.

Politia Romana mai precizeaza ca pe langa simularile din sistemele de transfer financiar, exista indicii ca membrii gruparii se ocupau cu inselaciuni prin telefon sau cu fraude privind coduri de incarcare pentru cartele prepay.

In cauza a fost inceputa urmarirea penala fata de 58 de persoane care sunt cercetate pentru infractiuni informatice si a infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Sursa: Mediafax.ro

Foto: Intact Images