Procurorii DIICOT fac percheziții la Clinica privată de urologie Lukmed, a medicului urolog Mihai Lucan, informează Agerpres.

Procurorul șef al DIICOT Cluj, Florin Mornăilă, a declarat că deocamdată nu poate face comentarii și că va transmite un comunicat dacă va fi cazul.

Articolul continua dupa recomandari

"Nu vă pot spune nimic. În măsura în care o să fie cazul, o să facem un comunicat de presă. Nu vă pot spune absolut nimic. La momentul acesta, nu pot să vă dau niciun fel de informație", a spus Florin Mornăilă.

Mihai Lucan este un medic chirurg specialist în urologie. Este șeful catedrei de Urologie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj și al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

În anul 1980 a participat la efectuarea primului transplant renal din România, făcând parte din echipa condusă de profesorul Eugeniu Proca, împreună cu profesorul Anghel Popescu. În anul 2003 a realizat prima nefrectomie laparoscopică pentru transplant asistată robotic și de telemedicină din lume, împreună profesorul Ralph Senner, de la Clinica de Chirurgie Robotică din München. În anul 2004 profesorul Mihai Lucan a efectuat primul transplant combinat de rinichi și pancreas. În 2010 a efectuat primul transplant de rinichi de la un cadavru, în premieră în Europa de Est. În decursul carierei, a efectuat zeci de mii de operații urologice și de intervenții endoscopice și laparoscopice, precum și mii de transplanturi renale.

Pe 29 August 2013, Alexandru Arșinel a fost supus unui transplant de rinichi efectuat de o echipă de medici condusă de Mihai Lucan. Faptul că s-a găsit un rinichi la doar trei zile după internare a atras criticile pacienților care suferă de insuficiență renală. Mihai Lucan s-a apărat spunând că starea biologică, în pofida vârstei de 70 de ani, l-au recomandat pentru un transplant de rinichi.

Mihai Lucan a fost decorat cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor în anul 2000 și cu ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Mare Ofițer în anul 2006.