La prima vedere, pare o stire scrisa la bascalie. Trei delfini inarmati pana in dinti, care faceau parte dintr-un program special al armatei ucrainene, au "dezertat", inca din 24 februarie, in apele Marii Negre. Sunta cautati cu sonare dar, pana acum, nimic!

Inainte de a va imagina ca mergeti pe plaja, la Venus si, cand dati sa faceti un castelas pe buza malului simtiti un pistol rece in sale, e bine de stiut ca astfel de programe, cu delfini, unii dintre cele mai inteligente animale din lume, exista inca din anii 70. Fosta armata a URSS avea un delfinariu special amenajat la Sevastopol, unul similar existand in SUA, la San Diego. 

Articolul continua dupa recomandari

Delfinii, echipati fie cu pistoale, fie cu materiale explozive, sunt antrenati sa detecteze navele inamice. Ucraina avea, la inceputul anului 2000, mai multi delfini specializati in astfel de actiuni, vanduti, apoi, Iranului, pentru patrularea in Stramtoarea Ormuz. In toamna anului trecut, agentiile de presa americane relatau cazuri de delfini ucraineni "echipati" cu pistoale legate deasupra capului.