Sute de pensionari din Capitală s-au îmbulzit şi îmbrâncit pentru vacanţe gratuite în Grecia! Primăria Capitalei oferă o mie de excursii, iar anunţul a adunat oamenii buluc la Centrul pentru Seniori din Bucureşti. Cum primul venit a fost şi primul servit, pensionarii s-au enervat repede.

Cei mai mulţi dintre seniorii care s-au așezat la coada nu au văzut niciodată Grecia. Vacanţa lor depinde acum de o adeverinţă medicală.

Articolul continua dupa recomandari

Unii au dat repede o fugă la medic şi au obţinut adeverinţa. Ceilalţi s-au trecut pe o listă. Însă doar 250 din cei aproape o mie, câţi au fost, au primit azi voucherul de vacanţă. Restul, au o şansă luni.

ALEXANDRA DOBRE, director la centrul pentru seniori:

Ei trebuiau să facă minimul de efort să intre pe site, să îşi descarce regulamentul. Discut cu dumnealor, le explic toate condiţiile şi după 10 minute mă întreabă cum e cu adeverinţa.

GABRIELA FIREA, primarul Capitalei:

Anunţurile s-au făcut conform legii pe site-ul PMB, pe Facebook, la sediul acestor subordonate. Totuşi, primarul nu se ocupă de detalii tehnice.

Primăria Capitalei oferă 1000 de vochere de vacanţă pensionarilor din Bucureşti care au cel puţin 50 de ani împliniţi şi un venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie, adică 1.900 de lei. Cei care au venit pregătiţi de acasă spun că a meritat aşteptarea.

Pensionarii vor petrece 8 zile în localitatea Paralia-Katerini, vor avea masă, cazare şi transport, seară grecească, excursii la Muntele Olimp şi vor vizita obiectivele turistice din Meteora.