A fost nefiresc de cald şi la munte, pe Valea Prahovei, unde turiştii au ales mai degrabă să se bronzeze în vârful crestelor. Zăpada a început să se topească, spre dezamăgirea schiorilor, însă peisajele rămân la fel de frumoase. Totuşi, salvamontiştii avertizează: se menţine riscul ridicat de avalanşă, aşa că staţi departe de traseele închise.

Ziua a fost prea scurtă pentru sutele de turişti care au venit să profite de peisaje, la înălţime, pe pârtiile din Predeal.

Articolul continua dupa recomandari

Termometrele au arătat şapte grade celsius, aşa că sus, pe creste, nimic nu i-a oprit pe turişti să admire minute în şir tabloul de iarnă.

Pe asemenea temperaturi, alunecarea perfectă a schiurilor ori a snowbordului a fost, totuşi, o provocare.

Pe cât de frumos, pe atât de periculos poate deveni orice gest necugetat în afara traseelor indicate. Acest tânăr s-a aventurat pe o pârtie neagră, închisă temporar, iar decizia lui s-a sfârşit la spital. A suferit o fractură, iar medicii l-au coborât de pe munte cu targa.

În judeţul Bihor, până să ajungă pe pârtii, turiştii s-au luptat cu munţii de zăpadă. Aici, temperaturile sunt în continuare cu minus, iar în staţiunile Arieşeni şi Vîrtop nu s-a putut ajunge cu maşina. Administratorii de pensiuni sunt supăraţi pe autorităţile locale.

În continuare, este risc de avalanşă la altitudini de peste 1.800 de metri, mai ales în Bucegi şi Făgăraş, aşa că nu vă aventuraţi pe trasee închise.