Patru români au murit într-un incendiu devastator în Germania. Fetiţele unuia dintre ei primesc un ajutor miraculos din partea locuitorilor oraşului unde a avut loc nenorocirea.

La Pforzheim, în vestul Germaniei, patru români şi-au găsit sfârşitul pe 20 octombrie 2015, într-un incendiu devastator care a mistuit locuinţa pe care o împărţeau. Cei patru munceau în oraş şi locuiau într-o mansardă din zona centrală. Erau de fapt cinci români acolo, unul dintre ei reuşind să supravieţuiască incendiului.

Articolul continua dupa recomandari

Flăcările au mistuit locuinţa la miezul nopţii, o scurgere de gaze dintr-o butelie de gătit provocând dezastrul. Cei patru români morţi aveau 28, 30, 36 şi 41 de ani. Locuitorii micuţului orăşel german au fost mişcaţi de drama familiilor românilor şi au iniţiat o strângere de fonduri care a ajutat la repatrierea corpurilor celor patru.

Vezi 3 imagini în Galerie

Mai mult, suma adunată a depăşit nevoile cheltuielilor cu repatrierea şi Societatea româno-germană din Phorzheim, condusă de Oana Krichbaum, a decis să sprijine una dintre familiile lovite de tragedie. Astfel, văduva unuia dintre români şi fetele sale care acum au 8 şi 15 ani au primit lunar, în ultimii trei ani, câte 100 de euro pentru fiecare fată, ca acestea să meargă la şcoală.

Vezi 3 imagini în Galerie

"Suntem în contact permanent cu cele două copile, ştim prin ce dificultăţi financiare trec.", a declarat Oana Kirchbaum pentru presa germană. Fetrele trăiesc într-un sat din nord-estul României, zonă afectată de sărăcie şi şomaj.

Fondurile strânse acum aproape trei ani s-au epuizat şi s-a iniţiat acum o nouă campanie pentru a continua sprijinirea celor două copile, pentru ca acestea să meargă la şcoală: "Din păcate, aceste fonduri sunt acum epuizate, așa că vrem să cerem un sprijin puternic, încă o dată, pentru a ajuta fetele, cel puțin până termină școala.", a mai spus Krichbaum. 

Primii bani din această colectă au început deja să apară în contrul indicat de iniţiatorii campaniei şi cele două orfane din România vor primi în continuare sprijin financiar.