Patru copii au vrut să se îmbogăţească şi au spart 18 maşini într-o singură săptămână, la Focşani. Cei patru erau conduşi de un băiat de 14 ani, din Tulcea.

În urma activităților investigative desfășurate, polițiștii au reușit joi, 17 ianuarie, identificarea a patru minori, de 14 și 15 ani, bănuiți de săvârșirea mai multor furturi din auto pe raza municipiului Focșani, în perioada 3-11 ianuarie a.c..

Articolul continua dupa recomandari

Din cercetări s-a stabilit faptul că în timpul nopții, cei patru minori se deplasau pe străzile din municipiul Focșani iar unul dintre aceștia, în vârstă de 14 ani, din județul Tulcea, prin forțarea butucului portierei, ar fi pătruns în interiorul a 18 autoturisme, majoritatea taxiuri, de unde ar fi sustras diverse bunuri, timp în care ceilalți minori ar fi supravegheat zona. Ulterior, valorile sustrase ar fi fost împărțite între cei în cauză, prejudiciul ridicându-se la peste 5.700 lei.

Pentru documentarea activității infracționale a celor în cauză polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare, două pe raza municipiului Tulcea și două pe raza municipiului Focșani.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, față de minorul de 14 ani, din județul Tulcea s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Focșani, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale Tulcea precum și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.