Patronul de videochat care a vrut să îşi ucidă soţia într-un BMW X5, drogat, a fost condamnat cu suspendare. Femeia a divorţat de el, după ce a intrat intenţionat cu BMW-ul în alte maşini, în timp ce se afla cu ea în maşină.

Dragoș Bîrligea, prahoveanul care a vrut să-și ucidă soția, provocând un accident rutier pe 3 februarie 2018, în Bucureşti, a fost condamnat de prima instanţă. Bărbatul a scăpat cu o condamnare cu suspendare, după ce i-a fost schimbată încadrarea faptelor.

Articolul continua dupa recomandari

Iniţial, el fusese reţinut pentru tentativă de omor, iar soţia lui, care între timp a obţinut divorţul, la acuzat că, drogat fiind, a încercat să o ucidă. Bârligea a susţinut însă că nu a vrut să ucidă pe nimeni, era drogat, la fel şi fosta soţie.

Bîrligea a intrat intenţionat cu BMW-ul X5 în mai multe maşini oprite la semafor. El avea permisul suspendat şi conducea drogat, recunoscând la audieri că în acea zi consumase cocaină. Accidentul s-a produs pe Bulevardul Dacia din Capitală, iar şoferul de 39 de ani se certa cu soția, când a accelerat înainte de impactul cu mașinile oprite la semafor. 

După accident, el a continuat să o lovească pe femeie, apoi s-a izbit cu capul de parbrizul unui taxi, într-un acces de furie. 

Patronul de videochatcare a vrut să îşi ucidă soţia, condamnat cu suspendare

Patronul mai multor studiouri de videochat în locaţii de lux din Capitală, Bîrligea a aflat luni sentinţa Tribunalului Bucureşti, unde a fost judecat pentru mai multe fapte. Arestat pentru tentativă de omor, el a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă, pentru conducerea sub influenţa alcoolului sau altor substanţe a primit 2 ani de închisoare, pentru tulburarea liniştii publice, 6 luni, iar instanţa a decis să execute cea mai grea pedeapsă, cea de doi ani, plus un spor de 5 luni.

Aceeaşi instanţă a mai decis însă: suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe un termen de 3 ani. Victima lui Dragoş Birligea, soţia lui, a primit o despăgubire de 5.000 de euro.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi apelată în termen de 5 zile.