Patronul firmei care a efectuat deratizările în două blocuri de locuințe din Timișoara a fost reţinut pentru ucidere din culpă și vătămare corporală, anunţă Antena3. 

Audierile la sediul Poliției Timiș au durat toată noaptea în dosarul tragediei din Complexul Studențesc, unde doi copii și mama unuia dintre ei au murit, iar 11 adulți și 19 copii au fost internați după ce în blocurile în care locuiau s-a făcut dezinsecție.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Antena3, patronul firmei care a efectuat dezinsecţia în cele două blocuri a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Primele investigații au scos la iveală faptul că nenorocirea s-a produs pentru că s-au folosit pastile care conțin fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate, scrie pressalert.ro

Aceasta eliberează gazul de fosfură atunci când vine în contact fie cu umiditatea atmosferică, fie cu acid clorhidric în stomac. Spectrul de utilizare al produsului este destul de larg fiind inclus in raticide, insecticide, dar ca si fumigator pentru depozitele de cereale.

De asemenea este utilizat pentru a ucide mamifere mici precum cârtițe sau rozătoare. 

Al doilea bloc evacuat în Timişoara

Azi noapte, un al doilea bloc a fost evacuat, la Timişoara, după ce autorităţile au identificat un apartament din imobilul respectiv, unde s-a făcut dezinsecţie şi deratizare de aceeaşi firmă care a efectuat lucrări şi la blocul deja evacuat.

Pentru siguranţă, preventiv, chiar dacă este vorba despre un singur apartament, 31 de persoane au fost scoase din casă, în miez de noapte şi duse la spital pentru analize, apoi spre un adăpost provizoriu.