Florin Rotaru, pilotul român care a murit carbonizat, sâmbătă, 7 iulie, în urma prăbuşirii avionului său MIG 21 Lancer, este condus astăzi pe ultimul drum. 

"Patrax", cum îl alintau colegii, avea 36 de ani şi era locotentent comandor în baza de la Borcea, pilot experimentat şi un îndrăgostit al zborului.

Articolul continua dupa recomandari

Florin Rotaru, pilotul român care a murit carbonizat, sâmbătă, 7 iulie, în urma prăbuşirii avionului MIG 21 Lancer, este condus astăzi pe ultimul drumVezi 5 imagini în Galerie

Pilotul era căsătorit și a lăsat în urmă doi copii.

"Patrax", cum îl alintau colegii, avea 36 de ani şi era locotentent comandor în baza de la BorceaVezi 5 imagini în Galerie

Astăzi, eroul vasluian care şi-a sacrificat viaţa pentru a evita o tragedie naţională, este înmormântat cu onoruri militare în Feteşti.

Familia, colegii şi prietenii îl conduc pe ultimul drum. 

Eroul vasluian care şi-a sacrificat viaţa pentru a evita o tragedie naţională, este înmormântat cu onoruri militare în FeteştiVezi 5 imagini în Galerie

Reamintim că avionul de tip MIG 21 pilotat de Florin Rotaru s-a prăbușit la baza aeriană Borcea, lângă Fetești, acolo unde se desfășura un show avictic, de Ziua Porților Deschise. 

Vezi 5 imagini în Galerie

Patru mii de oameni urmăreau evoluţiile piloţilor. Alte câteva sute treceau în acel moment pe Autostrada Soarelui, aflată în zona bazei aeriene. Pe toţi, ultima manevră a pilotului i-a salvat.

Imaginile cu impactul de la Baza 86 Aeriană Borcea sunt dovada că pilotul a murit ca un erou.