Inconştienţa unui şofer de microbuz a ucis patru oameni şi pe alţi 12 i-a trimis direct în spital. Accidentul feroviar din Buzău s-a produs din cauza neatenţiei celui de la volan, acuză mama unui supravieţuitor. Fiul ei i-a povestit că şoferul nici măcar nu a realizat că se apropie de calea ferată. "În microbuzul lui urla muzica, iar el era mai concentrat la telefon", spune femeia. Poliţiştii confirmă că nu s-a respectat nicio regulă de circulaţie.

Mama uneia dintre victime: Şoferul vorbea tot timpul la telefon, conducea doar cu coatele si fetele fumau, se distrau, muzica la maximum, nu a văzut, nu a auzit absolut nimic. A intrat prin barieră şi în momentul ăla toţi din microbuz au strigat "Murim"

Articolul continua dupa recomandari

Asta s-ar fi întâmplat cu câteva clipe înainte ca microbuzul cu 15 pasageri la bord să fie izbit în plin de tren. Şoferul ar fi realizat prea târziu că se apropie de calea ferată. 

Mama uneia dintre victime: Băieţii din maşină au strigat că vine trenul, dar şoferul nu a auzit. Şi când au ajuns pe linie, atunci a frânat. În faţă, fetele erau cu picioarele pe bord. Au strigat băieţii şi el nu a auzit. Nu a vrut nimic, era mai concentrat la o convorbire telefonică 

Patru persoane au murit în tragedia de la Buzău

Într-o clipă, microbuzul în care se aflau a ajuns un morman de fiare.

Autorităţile au activat imediat planul roşu de intervenţie. Dar până la venirea salvatorilor, oamenii care erau în tren au sărit în ajutorul victimelor. 

Neatenţia şoferului a condamnat la moarte patru oameni. O femeie în vârstă de 68 de ani din Galaţi şi doi tineri, de 24 şi 36 de ani, din Vrancea, au murit pe loc.

Dimineaţă, o femeie de 24 de ani din Galaţi s-a stins în mâinile medicilor, la spital. Şoferul şi alţi 11 călători sunt grav răniţi.

15 medici au fost aduşi de acasă special pentru acest caz

Pentru salvarea lor, spitalul a activat planul alb de intervenţie, iar 15 medici au venit de acasă. 

Claudiu Damian, manager Spitalul Judeţean Buzău: Am luat legătura cu şeful de la UPU. Dânsul a făcut adunarea pentru personalul de la UPU, eu am dat telefone la şefii de secţie respectiv ATI, radiologie, ortopedie şi am spus să vină toţi 

Cursa infernală a început ieri, la ora 12, în judeţul Bihor. Potrivit foii de parcurs, aici s-ar fi îmbarcat 20 de oameni care abia ajunseseră în ţară, după ce au muncit în Franţa şi Germania.

Ar fi trebuit să petreacă săbătorile pascale cu familiile lor. Patru călători au păcălit moartea, după ce au coborât pe drum, înainte de producerea accidentului. 

Şoferul avea 51 de ani şi deţinea atestat pentru transportul de persoane. În trecut, ar fi fost poliţist. 

Şoferul microbuzului, fost poliţist, a încălcat toate regulile

Asta nu l-a împiedicat să încalce toate regulile, fără să se gângească o clipă că 20 de oameni şi-au pus vieţile în mâinile sale, pentru a-i duce acasă. 

Accidentul e greu de explicat chiar şi pentru anchetatorii care încearcă să afle cum a fost posibil ca un şofer profesionist să nu vadă şi să nu audă trenul. 

Silviu Dinu, şeful Poliţiei Rutiere Buzău: Se pare că mai erau maşini staţionate. Am şi demarat verificări pentru identificarea conducătorilor auto şi audierea acestora 

Toţi supravieţuitorii vor fi audiaţi. Şoferul este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Chiar luna trecută a fost amendat pentru că nu a respectat timpii de odihnă. În România, deseori şoferii îşi încearcă norocul la trecerea de cale ferată.

Doar în ultimul an, au fost aplicate 80 de mii de amenzi pentru cei care nu respectă regulile care pot salva vieţi.