În plină minivacanţă, este cod roşu de avalansă în munţii Bucegi. În Sinaia, au fost închise mai multe pârtii. Cu toate acestea, pe o ceaţă densă, telecabina a continuat să îi ducă pe turişti la înălţime. A fost oprită abia după sesizarea făcută de administratorii de pârtii. Tot la munte s-a aprins şi un alt scandal, de data aceasta între salvamontişti şi jandarmii montani.

Atât de mult a nins în ultimele ore în Muntii Bucegi încât la peste 1800 de metri este risc uriaş de avalanşă. În Sinaia, pârtiile de altitudine - Carp, Papagal şi Târle - sunt închise. 

Articolul continua dupa recomandari

În prima a parte a zilei, telegondola nu a funcţionat din cauza copaciilor încărcaţi cu zăpadă care au căzut pe instalaţie. Schiorii au rămas pe pârtia Nouă, singura rămasă deschisă în Sinaia. 

În ciuda pericolului, telecabina care îi duce pe turişti de la cota 1400, la cota 2000, a continuat să funcţioneze. 

Autorităţile au făcut apel la cei care practică drumeţii să nu se aventureze spre creste din cauza pericolului iminent. Ieri, o sută de turişti au rămas blocaţi la cota 2000 din Sinaia, din cauza viscolului. Printre ei, şi o femeie însărcinată în opt luni. Turiştii au fost salvaţi de echipele de salvamontişti. Pe reţele de socializare, merite şi-au alocat şi jandarmii montani. Ceea ce a atras nemulţirea salvamonţiştilor. Nu sunt singurele reproşuri la adresa jandarmilor montani.

MARIA FLORICICĂ, administratorul Domeniului Schiabil Sinaia: Nici să postăm imagini la profil cu maşina Jandarmeriei - SUV-ul în mijlocul muntelui. Le-am atras atenţia că o astfel de popularizare atrage mai multe SUV-uri pe munte.

Oficialii Jandarmeriei Române a refuzat să comenteze acuzaţiile.