După doi ani de tăcere, mama lui Bogdan Gigină, poliţistul mort într-un accident în timp ce se afla în coloana care îl însoţea pe Gabriel Oprea, acuză Direcţia Naţională Anticorupţie că nu a făcut nimic în dosarul băiatului său. Procurorii nu au finalizat nici acum cercetările, iar cauza nu a putut să plece la instanţă. Familia s-a hotărât să ceară şi daune morale şi materiale, dar deocamdată nu are cui.

Lumânările încă ard în locul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină.

Articolul continua dupa recomandari

CARMEN GIGINĂ, mama lui Bogdan:

Sperăm să se facă dreptate pentru el. Asta e tot ce aşteptăm de un an şi 10 luni de zile. De un an şi 10 luni aşteptăm dreptate pentru acest copil.

Sunt aproape doi ani de când părinții lui Bogdan Gigină aşteaptă să afle cine plăteşte pentru moartea singurului lor fiu.

CARMEN GIGINĂ, mama lui Bogdan:

Toată lumea este într-un con de umbră.

Daniel Ionaşcu, avocatul familiei Gigină:

Informatiile care vin din partea DNA-ului sunt acelea ca dosarul se afla in lucru. După doi ani de aşa-zise cercetări, niciun vinovat.

Avocatul familiei a venit de nenumarate ori DNA si a depus cereri de urgentare a acestei cauze. In zadar insa, caci institutia bate pasul pe loc.

Familia poliţistului cere despăgubiri de milioane de euro pentru moartea lui Bogdan.

Până acum, trei persoane au fost puse sub urmărire penală pentru ucidere din culpă. Gabriel Oprea, Petre Mazilu, patronul firmei care a săpat groapa în care a căzut Bogdan şi Adrian Corcodel, şeful de echipă din cadrul firmei.

Doi ani, doua gropi astupate si doua candele care ard si acum pentru Bogdan Gigina. Acesta a lasat o suferinta fara margini in sufletele parintilor lui. Tatal a iesit la pensie din politie pentru ca nu a mai suportat sa mearga la serviciu in locul in care si fiul sau a lucrat, iar mama s-a imbolnavit.

Bogdan avea 28 de ani şi a murit în timpul serviciului. Era deschizător de coloană oficială pentru ministrul de interne de atunci, Gabriel Oprea, cel care I-a acordat post mortem gradul de ofiţer.