Șase copii cu vârste între 3 și 16 ani, din satul Siliștea, comuna Iana, au ajuns aseară la Spitalul de Urgență din Bârlad, după ce au mâncat o ciupercă otrăvitoare.

Copiii au mers în pădurea de lângă sat și au jucat fotbal, găsind o ciupercă de dimensiuni impresionante, pe care au fript-o pe un grătar improvizat în pădure şi au mâncat-o.

Articolul continua dupa recomandari

Copiii au început să aibă amețeli, stări de vomă, dureri abdominale crunte și stări de leșin.

În urma unui apel la 112, la fața locului s-au deplasat două ambulanțe de la Substația Bârlad, cu medicul Dan Ungureanu, care, când a ajuns la fața locului,  a găsit patru copii cu vârste între 3 și 13 ani, băieți, cu simptome clare de intoxicație cu ciuperci.

Când au ajuns ambulanțele, a mai apărut un copil, de 16 ani, iar medicul Dan Ungureanu a solicitat  telefonic la dispeceratul SAJ și  prefectului  Eduard Popica   să apeleze la ISU Vaslui să trimită  ambulanța EPA – SMURD pentru victime multiple.

La fața locului a sosit și prefectul județului, Eduard Popica, care a fost imediat asaltat de câțiva părinți, furioși că au venit atâtea ambulanțe și se face … circ!

„Am rămas stupefiat! Eram certați că de ce am venit cu atâtea mașini cu lumini acolo, să facem circ. Spuneau că ei știu ce să le dea copiilor, lapte nefiert! Iar copiii erau în stare gravă. Noi ne-am făcut treaba,  am chemat și poliția în ajutor, pentru a face o anchetă. Sunt curios ce căutau copiii singuri în pădure, mai ales cei mici de 3 ani, de 11 ani, de 13 ani… Ce căutau nesupravegheați să joace fotbal în pădure?”, a spus prefectul Eduard Popica, supărat că  părinții nu au avut mai multă grijă de copii.

La plecarea amabulanțelor (trei la număr- două de la Bârlad și ambulanța mare de ISU Vaslui), au mai fost solicitate cadrele medicale pentru o fetiță de 11 ani, care a consumat și ea  din ciuperca.

Cei șase copii sunt în stare destul de gravă, internați la spitalul din Bârlad, secția Pediatrie. Cel mai grav este copilul de 3 ani, care a și fost adus primul la spital. Toți au fost preluați de cadrele medicale ale spitalului, la fața locului fiind prezenți și cei din conducerea instituției.