Imagini şocante, din creşa deţinută de fostul fotbalist Iosif Rotariu, au fost făcute publice. Fiica cea mare a acestuia a fost filmată în timp ce loveşte un copil până când îi rupe piciorul.

Romina Rotariu era educatoare când a fost acuzată că l-a torturat pe băieţelul pe care îl avea în grijă. Peste câteva zile, va începe procesul în care este învinuită de rele tratamente aplicate minorului. Familia băiatului cere despăgubiri de jumătate de milion de euro.

Articolul continua dupa recomandari

Scenele brutale au avut loc anul trecut, în luna iunie. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere mai multe zile la rând sunt cutremurătoare.

Nervoasă că un băieţel de 2 ani nu renunţă la perna lui preferată, Romina Rotariu îl trânteşte cu putere, iar la ora de somn, îl trage cu tot cu saltea şi-l loveşte.

Scenele se repetă şi într-o altă zi, în timp ce o altă educatoare aflată în încăpere ignoră totul. 

ROXANA, mamă: Imaginile sunt foarte marcante şi imaginea asta în care îl ia şi îl trânteşte cu capul în pernă, pentru mine, ca mamă, înseamnă un act criminal asupra copilului meu. 

Copilul a ajuns la spital cu fractură de femur, spune mama, iar medicii i-au pus piciorul în ghips. 

VALENTIN, tată: Nu aş vrea să dau ochii cu ea, nu pot să o văd. Când o văd pe ea, văd imaginile cum dădea cu el de... A mai avut vânătăi, am întrebat de ce, mi s-a explicat că s-a lovit la joacă, că nu ştie.

Creşa aparţine fostului fotbalist Iosif Rotariu şi funcţionează ca un club privat cu activitati de recreere, la parterul vilei sale. Părinţii plăteau între 500 şi 800 de lei pe lună ca fiica fostului jucător -  de profesie, educatoare - să aibă grijă de ei.

Anul trecut, Romina a fost reţinută 24 de ore. Tatăl ei i-a luat atunci apărarea susţinând că a suferit o criză de hiperglicemie şi nu şi-a dat seama ce face.

Nici conducerea, nici cadrul didactic nu au vrut să dea declaraţii presei astăzi, după ce imaginile de pe camerele de supraveghere au fost făcute publice. Femeia nu mai lucrează aici din vara anului trecut, de când a izbucnit scandalul. 

Este o lovitură pentru familia Rotariu, care a impresionat o ţară întreagă după ce a adoptat o fetiţă schingiută de bunica ei. Până acum, Kassandra a fost operată de cel puţin 40 de ori, iar fotbalistul a făcut sacrificii să strângă bani pentru tratament. Săptămâna viitoare va avea loc primul termen de judecată in dosarul privind agresiunea din cresa.

Părinţii copilului filmat cand este lovit anunta ca vor cere despăgubiri. 

Victoria Roşu, avocată: Cuantumul lor este unul normal. Solicităm undeva raportat la 500.000 de euro.

Pe imagini, mai apar alţi doi copii care sunt bruscati, însă părinţii acestora nu au depus plângere la poliţie.