Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale fac cercetări pentru ucidere din culpă și distrugere, în cazul celor patru copii care au murit arşi de vii, după ce camera în care se aflau a fost cuprinsă de flăcări.

Patru copii au murit, seara trecută, într-o casă aflată pe strada Memorandumului din Timișoara, după ce în camera în care se aflau a izbucnit un incendiu.

Articolul continua dupa recomandari

Cei patru copilaşi, cu vârste de 6 ani - Alexandra, 4 ani - Andrei, 2 ani - Antonia şi 4 luni - Adrian, fuseseră lăsaţi în grija fratelui cel mare, de 14 ani.

De altfel, el a fost singurul care a supravieţuit infernului. În momentul izbucnirii incendiului, băiatul plecase la bucătărie să încălzească lapte fraţilor săi. Când s-a întors nu a mai putut nici măcar să intre în cameră.

Părinții erau la un vecin când s-a produs nenorocirea.

Mama, acuzată de vecini că nu-şi supraveghează copiii

Pana în iarna anului 2019, părinții și cei cinci copii ai lor au stat la o altă adresă.

În luna mai a anului trecut, un vecin a făcut o sesizare la Protecţia Copilului, în care acuza faptul că frații sunt neglijați, mai exact mama nu îi îngrijește. 

Ulterior, reclamantul nu a mai oferit informații autorităților. 

Atunci, a început monitorizarea familiei de către Direcţia Socială a Primăriei Timișoara. Familia este vizitată cel puțin o dată pe luna şi, la fiecare vizită, nu s-a găsit nimic în neregulă.

În iarnă, familia s-a mutat la adresa unde a avut loc tragedia. Şi aici, o vecină a făcut sesizare la autorități, acuzând că mama își neglijează copiii. S-au făcut alte verificări, însă, şi de această dată, nu s-a găsit nicmi neobișnuit. 

La această oră, părinţii copiilor sunt internaţi pe secția de Terapie Intensivă a spitalului județean. Ei au fost intoxicaţi cu fum după ce au intrat în casă, în încercarea de a mai salva ceva.