O nouă ipoteză schimbă ancheta din Constanţa, unde un copil de opt ani a dispărut misterios. Părinţii săi vor fi testaţi mâine cu detectorul de minciuni. De cinci zile, băieţelul e de negăsit. Salvatorii au golit şi ultimul bazin în care se temeau că Iulian s-a înecat, însă nici urmă de copil. Nu e exclus ca cineva să-l fi răpit chiar de pe stradă, aşa că poliţiştii îi audiază pe toţi şoferii care au trecut în ziua dispariţiei prin sat. 

Alexandra Pauleţ, mama copilului: I-au în calcul şi varianta asta, că o fi taică-su, dar nu sunt sigură sută la sută că taică-su a făcut lucrul acesta

Articolul continua dupa recomandari

Claudiu Biţică, tatăl copilului: Nu e adevărat. Niciodată nu aş face aşa ceva

Sunt întrebări la care tatăl lui Iulian va răspunde şi în faţa anchetatorilor, la testul cu detectorul de minciuni. Bărbatul e printre ultimele persoane care l-au văzut pe copilul de opt ani, înainte de dispariţie. 

Şi mama băiatului va fi testată cu un poligraf. Iulian a fost surprins ultima dată sâmbătă, de o cameră de supraveghere, în timp ce ieşea din sat. 

La câteva sute de metri sunt mai multe bazine de dejecţii, pline cu zeci de mii de metri cubi de apă. Zile la rând, salvatorii le-au golit, crezând că băieţelul de opt ani ar fi alunecat acolo. În apropiere, îi găsiseră rolele.  

Abia aseară, când au intrat în ultimul bazin, anchetatorii şi-au dat seama că sunt pe o pistă falsă, aşa că s-au întors la punctul zero. Azi, 150 de salvatori au răscolit, din nou, pas cu pas, câmpurile de lângă localitatea Pecineaga. 

Exact în această zonă, sâmbătă, la ora 12 şi 10 minute, a fost văzut ultima oară copilul. Tocmai de aceea, din această zonă, s-a început perierea câmpului.

Poliţiştii iau în calcul şi varianta răpirii. Aşa cum s-a întâmplat în cazul fetiţei din Gura Şuţii, luată de pe stradă şi ucisă de un olandez.

Alexandra Pauleţ, mama copilului: Eu am zis: "Copilul nu e acolo, e plecat, e luat de vreo maşină!". Aşa simt eu ca mamă. Nu e nici înecat, nici omorât. Copilul e undeva ţinut

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: Se reaudiază persoane, se audiază toate persoanele care au tranzitat localitatea şi toate autoturismele care au tranzitat localitatea în ziua dispariţiei copilului

În paralel, Protecţia Copilului a început o anchetă acasă la tatăl băiatului, pentru a stabili dacă sora lui Iulian este în siguranţă acolo sau dacă va fi încredinţată mamei. Cei care au indicii despre dispariţia copilului sunt rugaţi să sune de urgenţă la 112.