Papamobilul va fi un autoturism Dacia Duster, a anunţat Groupe Renault Romania. Maşina va fi special construită şi folosită de către Papă în cursul aparițiilor publice pe care Papa Francisc le are programate în România.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Articolul continua dupa recomandari

Papamobilul va fi un autoturism Dacia Duster

Groupe Renault Romania a anunţat că va pune la dispoziţia Papei Francisc, în cadrul vizitei sale în România, un autoturism Dacia Duster. Maşina va fi special modificată pentru vizita Suveranului Pontif.

"În acord cu autorităţile, Dacia va pune la dispoziţie Suveranului Pontif, Sanctitatea sa Papa Francisc, un vehicul Dacia Duster, în cadrul vizitei sale în România", precizează oficialii Groupe Renault Romania.

De asemenea, a fost creat şi un comitet interministerial pentru securitate, denumit "Vizită Papa Francisc 2019", din care fac parte reprezentaţii autorităţilor locale din Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj. 

Comitetul de securitate urmează să reglementeze măsurile necesare pentru vizita Suveranului Pontif în România.