Papa Francisc va veni în România, anul viitor, a transmis chiar Premierul Viorica Dăncilă, după întrevederea cu Suveranul Pontif. Vaticanul a venit însă ulterior cu precizări. 

(Actualizare): Vaticanul a reacţionat la declaraţia făcută de Premierul Dăncilă, precizând că vizita Papei în ţara noastră, atunci când va fi stabilită, va fi anunţată simultan de Statul Vatican şi Preşedinţia României.

Articolul continua dupa recomandari

Şefa Cabinetului a fost primită în audienţă, în această dimineaţă, de Papa Francisc, a Palatul Apostolic din Vatican. 

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 10-13 mai 2018, o vizită la Vatican. În data de 11 mai 2018, premierul va fi primit în audiență de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale.

De asemenea, şeful Executivului va avea o întâlnire cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum și cu președintele Comunității Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.

Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relații bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale și academice de ținută. 

Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenții români care studiază în universitățile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”, se arată în comunicatul Guvernului.