Panică la bordul unui avion care a decolat de pe aeroportul din Sibiu şi se îndrepta către Dortmund (Germania). Aeronava a aterizat de urgenţă la Sibiu, iar cursa a fost anulată.

Totul s-a întâmplat în această dimineaţă, la ora 07.15, după ce avionul care a decolat de pe aeroportul din Sibiu ar fi lovit o pasăre.

Articolul continua dupa recomandari

Piloţii au decis să aterizeze tot pe aeroportul din Sibiu, iar toţi pasagerii au fost debarcaţi.

"Zborul Sibiu – Dortmund W6 3773 a decolat de la Aeroportul Internațional Sibiu astăzi (vineri – n.r.), la ora 07.15 oră locală, însă la scurt timp după decolare aeronava a lovit o pasăre, motiv pentru care pilotul, în baza procedurilor și a competențelor sale, a decis să se întoarcă pe aeroportul din Sibiu. Aeronava s-a reîntors în siguranță pe aeroportul sibian și a aterizat la ora locală 07.50", se arată într-un comunicat al Aeroportului Internaţional Sibiu.

Reprezentanții Aeroportului din Sibiu au declarat că vor fi stabilite soluții pentru pasageri, în funcție de posibilitățile operatorului.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Sibiu (AIS), zborul Sibiu – Dortmund, operat de Wizz Air, s-a întors după aproximativ o jumătate de oră de la decolare, pentru că ar fi lovit o pasăre.

"Zborul Wizz Air W6 3773 de la Sibiu spre Dortmund din data de 18 mai a fost anulat după ce aeronava a lovit o pasăre în timpul decolării. Aeronava a aterizat în siguranță pe aeroportul de plecare și se află în prezent în curs de inspecție. Pasagerii aflați la bord au fost debarcați și sunt tratați în conformitate cu reglementările relevante și politica Wizz Air, li s-a acordat cazare, precum și rezervare gratuită pe zboruri alternative ale companiei, în măsura disponibilității locurilor, sau rambursare completă. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor ale căror planuri de călătorie au fost afectate și îi asigură că face toate eforturile pentru a fi informați. Siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea companiei", se arată într-un comunicat al WizzAir.