Sigur aţi auzit de Viscri, satul liniştit unde inclusiv prinţul Charles are o casă. Ei bine, o spargere mai puţin obişnuită îi sperie şi îi revoltă pe locuitorii de acolo după ce mai mulţi indivizi au dat iama într-un depozit şi au furat... şosete şi papuci. Nu e o glumă şi nici paguba nu e deloc mică, vorbim de mii de euro. Şi, deocamdată, hoţii nu au fost prinşi.

Hoţii au dat spargerea pe întuneric, atunci cfând erau mai puţine şanse să-i vadă cineva. Totul la doar cinci minute distanţă de casa din Viscri a Prinţului Charles. Indivizii au lăsat căruţa cu care veniseră mai departe de gard şi au intrat în depozit ca să fure marfa. 

Articolul continua dupa recomandari

O pagubă care depăşeşte 20 de mii de lei. Mai presus de bani, e şi mândria localnicilor. Sunt produse tradiţionale care au devenit o marcă a satului Viscri. Croşetate de nu mai puţin de 60 de femei din zonă, şosetele şi papucii sunt principala sursă de venit. Toate produsele realizate aici sunt vândute printr- un ONG. 

TANŢA LUPU, meditator: Încercăm să îi ajutăm să nu abandoneze şcoala. Noi îi ajutăm măcar să înveţe lucrurile de bază - alfabetul, să citească şi să scrie. Avem cam 12 copii, de la clasa pregătitoare, la şase-şapte anişori, până la cel mai mare, 13-14 ani. 

Mii de perechi de şosete şi de papuci croşetaţi în Viscri au fost vândute doar anul trecut în ţară şi în străinătate. Până când hoţii vor fi prinşi, reprezentanţii ONG-ului care se ocupă de vânzarea lor trag un semnal de alarmă: produsele nu se vând online, aşa că dacă oamenii văd oferte pe internet, să anunţe autorităţile.