Bacteriile continuă să ucidă în spitalele româneşti. Doi pacienţi au murit la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, iar pentru alţi doi se aşteaptă rezultatul analizelor. Între timp, Ministrul Sănătăţii continuă vizitele neanunţate în unităţile medicale şi descoperă ceea ce bolnavii ştiu deja, că e mizerie.

De trei zile, secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin este închisă, după ce doi pacienţi au murit infectaţi cu klebsiella şi acinetobacter.

Articolul continua dupa recomandari

Rudele pacienţilor ucişi de bacterii fac plângeri penale

Marinică Stoian, medic epidemiolog la DSP Mehedinţi: Toţi pacienţii infectaţi au ceva în comun, au trecut prin această secţie 

Fiica unuia dintre pacienţii decedaţi spune că: "Ni s-a comunicat nouă ca aparţinători că ar fi klebsiella, care i-a provocat o bronhopneumonie. Cu siguranţă voi înainta plângere penală pentru ucidere din culpă". 

Inspectorii de sănătate caută sursa infecţiilor.

Oana Banu, medic la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin: Am impus închiderea sectorului septic, pentru a exlude din start orice posibilitate ca acest microb să fie undeva la nivelul suprafeţelor, aerului 

Ministrul Sănătăţii a găsit mizerie şi dezorganizare la cel mai mare spital din Cluj

Se aşteaptă rezultatele analizelor pentru alţi doi pacienţi care au decedat în acelaşi spital.

Sorina Pintea, ministrul Educaţiei: Există infecţii în spitale din toată lumea, nu doar în România, important e să le declarăm şi să luăm măsuri astfel încât să minimizăm efectul acestora. Direcţia de Sănătate Publică a luat decizia corectă

Ministrul Sănătăţii a continuat seria vizitelor neanunţate în spitale la cea mai mare unitate medicală din Cluj. Sorina Pintea a descoperit mizerie şi dezorganizare.

"Imaginea pe care pacienții o văd când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu sunt o carte de vizită demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală", susţine ministrul Sănătăţii.