Mărturie-şoc a unei tinere din Piteşti. Femeia povesteşte că a fost operată la lumina telefonului. Mai mult, susţine că medicul ginecolog i-a vorbit urât şi a umilit-o. Şefii doctorului spun că nu au ce să-i reproşeze din punct de vedere medical, ba chiar explică avantajele operaţiei cu lanterna. Vor ancheta totuşi comportamentul medicului.

Femeia de 33 de ani a ajuns cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Piteşti. Medicul de gardă a preluat-o în stare gravă.

Articolul continua dupa recomandari

Pacienta operată: I-am spus că am hemoragie şi că trebuia să ajung la un consult de medic specialist, să-mi confirme sarcina. Şi dânsul mi-a zis că: "Drept azi? Dar drept astăzi te-ai gândit? Şi exact acum când ai hemoragie? Uite, trebuie să-ţi fac chiuretaj că s-a desprins"

Femeia susţine că lampa din sala de operaţie nu mergea, iar medicul a operat-o la lanterna unui telefon mobil. Şirul umilinţelor ar fi lung, acuză tânăra. 

Pacienta operată: M-a pus pe masa de consult, că aia nu se poate numi masă de operaţie. Zice: "N-am lumină, n-am nimic". A cerut lumină la o asistentă. Mai făcea şi mişto că îi zicea doctorul dacă e performant telefonul, rezistent la praf, rezistent la umiditate. "De ce, domnule doctor? Păi, s-ar putea să-l ud şi dacă ţi-l strică cine ţi-l plăteşte? Eu sau doamna pacientă că nu ştie când să vină la consult?" 

Soţul pacientei operate: Dacă era soţia dânsului? Dacă era fata dânsului sau altcineva? Nu mi se pare normal

Pacienta operată: Am înţeles că nu sunt primul caz. Fata din salon spunea că a tras jaluzelele şi o asistentă ţinea jaluzelele ca să aibă lumină domnul doctor

Şefii medicului sunt de acord cu operaţia "la lanternă", ba chiar ne explică avantajele.

Marcel Buzatu, şef secţie: Farul ăla care-ţi bate, îţi bate de undeva de sus. Mai bine văd cu telefonul. A doua zi, becul a fost înlocuit şi s-au reparat toate. Ca atitudine, ca limbaj, ţine de om. Aici vom declanşa o anchetă internă

Medicul ginecolog nu a vrut să comenteze acuzaţiile. Pacienta, mama unui copil de 7 ani, este hotărâtă să depună plângere la Colegiul Medicilor.