Un pacient externat din Clinica de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgnţă Craiova a murit pe scările spitalului. Bărbatul fusese externat de doar câteva minute.

Un bărbat a murit, marți, pe scările spitalului, la doar câteva minute de la externare. Pacientul de 48 de ani fusese îngrijit timp de două săptămâni în Clinica de Cardiologie pentru o afecțiune coronariană severă, cardiomiopatie dilatativă ischemică şi diabet. Bărbatului nu i s-a putut monta un defibrilator cardiac deoarece avea o infecție, iar el a cerut să fie externat.

Articolul continua dupa recomandari

"Se înţepase într-un cui, la un picior şi avea o plagă suprainfectată şi din această cauză nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului.

I s-a instituit tratament cu antibiotic injectabil pentru tratarea infecţiei. De vineri a tot cerut să fie externat şi a spus că vrea să urmeze tratamentul cu antibiotic acasă", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al SJU Craiova, Cristiana Geormăneanu.

Pacient externat de câteva minute, mort pe scările Spitalului de Urgenţă din Craiova

Bărbatul a fost externat marți, iar medicul i-a dat indicații pentru a continua tratamentul cu antibiotic acasă. El urma să revină la control în vederea montării defibrilatorului cardiac. 

Imedat după ce părăsit spitalului, bărbatului i s-a făcut rău și a murit pe scările Spitalului Județean Craiova. Potrivit gds.ro, bărbatul de 48 de ani, din Dolj, a suferit un stop cardio-respirator ireversibil la manevrele de resuscitare. 

Reprezentanţii SJU Craiova spun că nu se pune problema unei anchete interne în acest caz.