Acuzaţii grave făcute de rudele unui pacient la adresa infirmierilor de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenţã Vaslui. Familia bărbatului internat susţine că acesta a fost bătut crunt, în noaptea de joi spre vineri, de cãtre personalul spitalului. 

De cealaltă parte, reprezentanţii secţiei de Psihiatrie spun că joi noaptea, din cauza sevrajului în care se afla, bărbatul a început să aibă halucinaţii, sărind să-i bată pe angajaţii spitalului.

Articolul continua dupa recomandari

"Miercuri, când am plecat de la el, nu avea nimic. Vineri, când ne-am întors, ne-am speriat când l-am vãzut. Era plin de sânge, cu ochii, nasul si gura umflatã. El si alti pacienti sustin cã fost bãtut, dar angajatii spitalului spun cã s-a lovit singur la cap, în urma unei crize", a declarat o rudã a pacientului pentru presa locală.

"Eu n-am mai vãzut asa ceva. În halul ãsta sã bati pe cineva, n-am crezut cã se poate întâmpla. Noi l-am internat marti, din cauza unor crize de epilepsie, si de atunci, aproape zilnic, am mers sã-l vizitãm. Miercuri am plecat pe la 5 dupã-amiazã de la el, iar vineri dimineatã, când ne-am dus sã-l vizitãm, am rãmas socati când l-am vãzut. Avea ochii umflati, buza spartã, îi curgea sânge din nas. L-au bãtut pânã l-au lãsat fãrã dinti în gurã. În partea de sus nu mai are niciun dinte, iar în partea de jos îi lipsesc doi dinti", a spus ruda bărbatului, potrivit vremeanoua.ro.

Varianta spitalului: s-a accidentat singur!

Conducerea secţiei de Psihiatrie are însă o altă variantă. Potrivit medicului Aurelian Strãulea, scenele au decurs cu totul altfel.

Bărbatul ar fi avut halucinaţii, din cauza sevrajului, şi ar fi sărit să-i bată pe infirmieri.

"A iesit pe hol, cu un scaun de plastic în mânã, lovind de mai multe ori un infirmier.

În momentul când a fost dus înapoi la pat, am înteles cã pacientul s-a împiedicat si a cãzut cu fata de podea. În urma cãzãturii, acesta a suferit un traumatism local, la nivelul ochiului drept", a spus şeful secţiei de Psihiatrie. 

Aurelian Străulea a spus că este vorba despre un "consumator de alcool", care s-a internat de mai multe în ori n secţia respectivă.

"Joi noaptea, pacientul respectiv a iesit pe hol cu un scaun de plastic în mânã. Am înteles cã un infirmier a vrut sã-l conducã înapoi în salon, dar a fost lovit de mai multe ori cu acel scaun. A venit un alt infirmier, i-au pus mâinile la spate si l-au dus în salon. Din ce mi-au spus infirmierii, am înteles cã în momentul când au ajuns lângã patul lui, tinându-l cu mâinile la spate, pacientul s-a împiedicat si ar fi cãzut cu fata de podea si un infirmier peste el.

În urma acestui incident, bãrbatul a suferit un traumatism local, la nivelul ochiului drept. Nici vorbã sã fi rãmas fãrã dinti. Astfel de incidente nu fac bine nimãnui, cu totii le regretãm", a mai spus şeful secţiei de Psihiatrie.

Familia pacientului a depus, însă, plângere la Politie, urmând ca oamenii legii sã stabileascã dacã într-adevãr, acesta a fost sau nu bãtut de infirmieri.