Un avion Wizz Air pe ruta Catania - București a rămas fără sistemul de frânare, iar comandantul aeronavei a transmit în timp ce se afla încă în aer mesajul ”Mayday”, fiind constituit dispozitiv de salvare pe Aeroportul Henri Coandă.

În timp ce se afla deasupra orașului Sofia (Bulgaria), comandantul aeronavei Wiz Airce venea din Italia către Bucureşti a transmis mesajul ”Mayday”, care indică existenţa unui pericol. Potrivit unor surse, sistemul de frânare al aeronavei nu mai funcționa.

Articolul continua dupa recomandari

Pe aeroportul Henri Coandă s-a format dispozitivul standard, conform procedurii în vigoare, dispozitiv care a inclus şi ambulante şi pompieri, au transmis, vineri seară, reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Avionul a aterizat fără probleme, la ora 20.37, comandantul reușind să aducă aeronava în siguranță la sol.

Compania Wizz Air a anunțat, într-un comunicat, că aeronava a aterizat în siguranță și a fost tractata la locul de garare, unde pasagerii au fost debarcati.

"Aeronava care opera zborul Wizz Air W6 3152 de la Catania la Bucuresti Otopeni a afisat mai multe mesaje de atenționare in timpul zborului. Conform procedurilor de siguranta comandantul zborului a declarat Mayday si a solicitat prioritate pentru aterizarea imediata pe aeroportul din Bucuresti unde a fost intampinat de echipe medicale si de pompieri, in concordanta cu procedura standard. Aeronava a aterizat in siguranta la ora locala 20:37 si a fost tractata la locul de garare unde pasagerii au fost debarcati. Tehnicienii vor verifica aeronava pentru a identifica si elimina cauzele mesajelor. Echipajul a actionat conform procedurilor de siguranta in conditiile in care siguranta pasagerilor, a echipajului si a aeronavelor a fost si va fi intotdeauna prioritatea Wizz Air", se arată în comunicat.