Au fost luate măsuri extreme, pentru o vreme extremă. Urmează ore critice. Meteorologii au prelungit avertizările. Au fost chemaţi militari şi medici de acasă. Astăzi, echipajele au rămas toată ziua în teren, nu s-au mai retras în unităţi, tocmai pentru a ajunge mai repede la intervenţii.

Au fost misiuni contracronometru asta pentru că sunt situaţii grave în Capitală, dar şi în 16 judeţe. Peste tot au căzut stâlpi de electricitate și peste 100.000 de locuinţe din 180 de localităţi au rămas fără curent electic. În cele mai afectate zone, au fost trimise generatoarele cumpărate pentru calamităţi.

Articolul continua dupa recomandari

După amiază, nivelul de alertă a fost ridicat în Capitală. În mai multe zone, oamenii anunţat că se prăbuşesc stâlpi de electricitate. 

O femeie plecase de câteva zeci de minute de la maşină, iar când s-a întors a găsit-o strivită. 

Păgubită: Am ieşit să iau un colet din poartă şi...cu o oră înainte era în regulă. Când am ieşit după o oră...

De altfel, capcane sunt peste tot. 

Pe Calea Victoriei stâlpii de metal au fost îndoiţi sub greutatea instalaţiilor de sărbători care erau prinse pe ei.

Ca să evite o tragedie mai multe echipe de muncitori încercau astăzi să desprindă bucăţile de gheaţă prinse de instalaţii.

Arborii prăbuşiţi au desprins kilometri întregi de cabluri de curent. Dispeceratele de urgenţă ale firmelor de intervenţii nu au mai făcut faţă. 

În judeţul Ilfov,  21 de localităţi au rămas fără energie electrică. În total peste 15 mii de oameni din localitatile Buftea, Snagov, Mogoşoaia sau Bragadiru.

Localităţi din 16 judeţe au fost afectate în ultimele 24 de ore. În Ialomiţa peste 40 de localităţi au rămas fără curent. 

Oraşul Urziceni este aproape tot în beznă. 16 generatoare de mare putere au fost trimise spre zonele afectate. În Caraş Severin cinci localităţi nu au curent de ieri.

În Vâlcea, drumul naţional şapte, care face legatura intre Călimăneşti şi Căciulata, a fost inundat. Pompierii au adus mai multe motopompe ca să rezolve cât mai repede situaţia.