O tragedie a fost evitată în Mureş, de un operator 112, care şi-a folosit experienţa şi intuiţia pentru a scoate din casă o familie în pericol iminent de moarte. 

O femeie a sunat la 112 şi a anunţat că arde o butelie şi nu se pricepe să o stingă, moment în care plutonierul adjutant Dragoş Mureşan, care se afla cu femeia la telefon, a simţit instant pericolul iminent de explozie, spunându-i femeii să-şi ia copiii din casă şi să iasă imediat afară. 

Articolul continua dupa recomandari

În momentul în care familia a ieşit din casă, a avut loc o explozie foarte puternică, care a provocat distrugeri importante, dar nimeni nu a fost rănit, mulţumită reacţiei instantanee a operatorului 112.

"Doi adulţi şi doi copii au avut încredere, au reacţionat pozitiv la solicitarea plutonierului adjutant Mureşan Dragoş şi au ieşit de îndată afară din casă, la doar câteva secunde după ce au părăsit locuinţa, butelia aflată în flăcări a explodat. În urma exploziei s-au rupt două uşi, s-au spart patru geamuri, s-au degradat 60 de metri pătraţi de ghips carton din tavan şi s-a aprins încăperea”, au precizat reprezentanții ISU. Pompierii militari au intervenit imediat pentru stingerea flăcărilor.