Ministrul Muncii a făcut marele anunţ în legătură cu ce urmează să se întâmple cu Pilonul II de pensii

Olguţa Vasilescu a declarat, aseară, în cadrul unei emisiuni TV, că Pilonul II va deveni opţional, iar cei care au cotizat nu vor primi de la stat pensii echivalente cu cele ale celor care nu au contribuit, ci posibil mai mici, pentru că "o bucată din contribuţa lor la pensii s-a dus la Pilonul II".

Articolul continua dupa recomandari

Ministrul Muncii a sugerat că nu ar fi normal ca pensia luată la bătrâneţe de la Pilonul II să fie completată cu bani de la Pilonul I.

"Noi ne-am hotărât ce vrem să facem! Şi este ceea ce am comunicat de anul trecut, şi anume să fie opţional acest Pilon II. Fără doar şi poate este bătută în cuie varianta aceasta. 

Între timp, am aflat cu stupefacţie că sunt şi eu la Pilonul II de pensii cotizant, în condiţiile în care eu am fost absolut convinsă că fiind la limita de vârstă atunci mi s-a luat în considerare o cerere pe care o depusesem la Camera Deputaţilor, unde lucram la vremea respectivă.   

Nu s-a luat în considerare, dar timp de 10 ani nu am primit nicio informare vizavi de valoarea unităţilor de fond pe care le aveam la firma respectivă. Dar am fost absolut convinsă că timp de 10 ani, neprimind niciun fel de plic acasă, în condiţiile în care legea spune foarte clar că anual eşti obligat să-i spui asiguratului care este valoarea şi numărul unităţilor de fond, neprimind nimic, am fost absolut convinsă că nu sunt. Eu vreau să optez. Vreau să am această posibilitate şi cred că oricine ar trebui să aibă acest drept", a mai spus Olguţa Vasilescu.