Animals International a publicat imagini cu momentul în care 70.000 de oi sunt îmbarcate pe un vapor în Portul Midia, cu destinaţia Golful Persic, unde unde vor fi sacrificate. Organizaţia a anunţat că dă guverul român în judecată.

Animals International a publicat imagini din timpul îmbarcării animalelor. 

Articolul continua dupa recomandari

Reprezentanţii organizaţiei susţin că animalele suferă îngrozitor pe durata transportului, din cauza căldurii insuportabile din vapor, dar şi din lipsa apei şi hranei.   

Potrivit Animals International, mii de animale mor de obicei în timpul unor astfel de transporturi şi sunt atât de înghesuite încât nu ajuns la apă şi hrană.

"A început încarcarea Titanicului Animalelor, nava Al Shuweikh cu 70.000 de oi. Animals International dă în judecată Guvernul României pentru încălcarea deliberată a legislaţiei şi cere European Commission să demareze infringement împotriva autorităţilor corupte de la Bucureşti", a anunţat organizaţia.

Comisarul european pentru pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Vytenis Andriukaitis, a cerut, joi, Guvernului român să oprească transportul a 70.000 de oi către ţările arabe, unde ar urma să fie sacrificate.

Comisarul a atras atenţia, în scrisoarea sa, publicată pe contul de Twitter, asupra condiţiilor dificile de transport din această perioadă a anului, potrivit News.ro.

”Având în vedere prognoza meteo pentru zona Golfului, în luna iulie, când temperaturile sunt aşteptate să ajungă la 46 grade Celsius, şi faptul că măsurile anunţate în aprilie nu au fost încă implementate, vă cer, ca un gest de responsabilitate, să opriţi exportul de oi către Golful Persic, în contextul în care temperaturile extreme fac imposibilă respectarea prevederilor legale (...)”, a scris comisarul european.