Un ofiţer român sub acoperire a devenit erou în Italia, după ce a demascat o reţea de traficanţi de droguri care era condusă de un preot din Torino.

Poliţiştii români i-au informat pe cei italieni despre existenţa unei puternice reţele de trafic de droguri, în special cocaină şi heroină, care avea sediul central la Torino.

Articolul continua dupa recomandari

Totul după ce mai mulţi români au fost racolaţi pentru a transporta droguri din America de Sud în Italia.

În premieră pentru autorităţile din Italia, poliţiştii au folosit un ofiţer român sub acoperire pentru a se infiltra în reţea şi pentru a-i demasca pe traficanţi.

Ofiţerul român s-a arătat interesat în a lucra pentru traficanţii din Torino şi chiar a fost supus unui test de încredere.

Ofiţer român sub acoperire, agent '007' în Italia

Românul a fost trimis în Brazilia pentru a aduce un kilograme de cocaină, lucru pe care l-a şi făcut, totul sub supravegherea procurorilor italieni, notează repubblica.it.

Ofiţerul sub acoperire a transportat kilogramul de cocaină ascuns într-o valiză şi l-a adus la Torino, acolo unde l-a cunoscut pe liderul narcotraficanţilor, respectiv un bărbat de 48 de ani, de cetăţenie nigeriană, care era preot la o biserică din Torino.

Românul a fost numit de presa din Italia drept 'Agentul 007' care l-a demascat pe preotul traficant şi reţeaua acestuia.

Ca urmare a investigaţiei derulate de român, împreună cu ofiţeri şi procurori italieni, preotul nigerian, dar şi o femeie, au fost arestaţi.