Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava anunţă, luni, trimiterea în judecată a inculpaţilor Gheorghe Damian, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, şi Aurel Dumitriu, fost șef al Serviciului Control al Aplicării Regimului Silvic și al Trasabilității Materialelor Lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, la data comitelor faptei, actual director în cadrul Direcției de Control a Regimului Silvic și Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Gheorghe Damian a fost trimis în judecată sub control judiciar, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Articolul continua dupa recomandari

Ofiţerul de poliţie şi directorul din Garda Forestieră au luat mită câte 1.500 de lei fiecare

Aurel Dumitriu a fost trimis în judecată în stare de libertate, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de luare de mită.

Conform anchetatorilor, cei doi au încasat câte 1.500 de lei pentru ca administratorii unei firme care se ocupă cu prelucrarea materialului lemnos să aibă parte de un control efectuat în mod superficial.

Conform anchetatorilor, "în data de 25 ianuarie 2016, inculpatul Damian Gheorghe, în calitate de ofițer de politie judiciară în cadrul Inspectoratului de Politie Județean Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, ar fi anunțat reprezentanții unei societăți comerciale (inculpați în prezenta cauză) despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceștia o administrau și care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulației, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos.

Ca urmare a acestui demers, în aceeași zi, din dispoziția unuia dintre administratori, ar fi fost mutată de la sediul societății o cantitate de masă lemnoasă fără acte de proveniență legală (aproximativ 88 m3), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare.

La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, inculpații Damian Gheorghe și Dumitriu Aurel ar fi primit de la aceeași oameni de afaceri suma de 3.000 de lei (câte 1.500 lei de fiecare).

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea și instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de câte 1.500 lei, puse la dispoziția organului de urmărire penală de către inculpații Damian Gheorghe și Dumitriu Aurel".

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Suceava.