Reprezentanti din partea a 15 universitati de prestigiu din Marea Britanie au venit sa-i convinga pe romani ca la ei e cel mai bine.

Articolul continua dupa recomandari

In general, se cauta elevi cu note intre 8 si 10 la examenul de Bacalaureat si un anumit nivel la diploma de limba engleza.. Elevii romani nu sunt, insa, greu de convins. Iar fiecare universitate a pus la bataie ce are mai bun.

In total, 60 de universitati europene cauta viitori studenti sau masteranzi romani. Totusi, pentru unele Universitati parintii trebuie sa aiba portofelul destul de gros. Exista totusi tari precum Danemarca sau Suedia unde taxele de studii sunt platite de la bugetul de stat.

In Olanda taxa este de 1.800 de euro, iar in Marea Britanie, ce este bine de stiut, lasand la o parte taxele ridicate, unele universitati, cum ar fi Salford, ofera studentilor romani anul acesta 3.500 de lire atunci cand ajung, bani care nu trebuie returnati.

Doar in Marea Britanie, la sfarsitul anului 2012 studiau peste 4.600 de romani, iar dupa sesiunea de admitere de anul acesta numarul lor va creste cu inca 1.000.