Mame cu copii, adolescenţi şi bătrâni au fost răniţi în timpul ciocnirilor. Peste 450 de oameni au fost trataţi în ambulanţe sau direct pe trotuare. Unii loviţi sau intoxicaţi, alţii cu atacuri de panică. Au mai fost 85 de protestatari transportaţi de urgenţă la spitalele din Capitală.

Dincolo de lupta din stradă, a fost cea pentru viaţă. Ore în şir, în centrul Capitalei, au răsunat sirenele. Sute de oameni au ajuns, rând pe rând, în braţele medicilor. Primele intervenţii au fost în cazul pacienţilor intoxicaţi cu gaze lacrimogene sau cu atacuri de panică. Mai târziu, când Piaţa Victoriei s-a transformat în front, salvatorii au preluat pe tărgi chiar şi oameni inconştienţi. 

Articolul continua dupa recomandari

Au fost zeci de medici la datorie. În ambulanţe, au tratat chiar şi câte cinci pacienţi simultan. Salvatorii s-au pus în pericol şi au alergat printre grupurile violente spre victimele căzute la pământ. În aer, zburau sticle, pietre şi fumigene. 

Peste 450 de oameni au primit îngrijiri medicale în Piaţa Victoriei. Alţi 85 au ajuns la spitalele din Capitală. 50 la Floreasca, 20 la Universitar, iar 15 la Elias. A fost haos în camerele de gardă. 

Astăzi, la ora prânzului, în spitale mai erau internaţi 10 pacienţi. Cei mai mulţi la Floreasca, iar printre ei sunt şi patru jandarmi atacaţi de indivizii violenţi care au agitat spiritele în piaţă.