Au fost momente emoţionante ieri la Curtea de Argeş. Sute de oameni s-au strâns alături de familia regală pentru a-l pomeni pe regele Mihai I. La parastasul de un an de la trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale a participat şi nepotul regelui, Nicolae, alături de soţia sa.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon de la Târgovişte, Înaltpreasfinţitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale şi Arhiepiscopul Calinic al Argeşului au fost cei trei prelaţi care au oficiat slujba de pomenire.

Articolul continua dupa recomandari

Vechea Catedrală din oraşul regal a fost neîncăpătoare pentru sutele de români care au vrut să-l pomenească pe Majestatea Sa Regele Mihai I.

Cei care nu au mai prins loc în biserică au ascultat sluba din curte. Cu toţii au adus lumânări şi crini albi în memoria ultimului suveran al României.

După slujbă a urmat o ceremonie religioasă privată la mormântul Majestăţii Sale din necropola noii catedrale de la Curtea de Argeş. La parastas a participat familia regală, în frunte cu Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei. A venit însă, separat, şi nepotul Regelui Mihai, fostul principe Nicolae, alături de soţia sa.

Bunicul meu este un exemplu, un simbol foarte puternic pentru țara noastră și sper că asta va fi la fel și peste 10-20 de ani. El a fost un exemplu și pentru mine va fi întotdeauna - Nicolae Medforth-Mills

Regele Mihai a încetat din viaţă pe 5 decembrie 2017 la reşedinţa sa din Elveţia, şi a fost înmormântat pe 16 decembrie în cadrul unor ceremonii impresionante desfăşurate la Curtea de Argeş, dar şi în Bucureşti şi la Castelul Peleş.