O ursoaică a fost lovită mortal de un autoturism pe Drumul Național 1, la kilometrul 290+800 de metri, pe Hula Bradului spre Bradu. Autoturismul a fost avariat în urma incidentului. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui eveniment.

Traficul s-a desfășurat alternativ, polițiștii rutieri fiind la fata locului. Evenimentul rutier s-a produs pe sensul de mers Sibiu-Brasov. După câteva zeci de minute, traficul a fost reluat pe ambele sensuri. Membrii Asociației Vânătorilor din Sibiu sunt așteptați la fața locului pentru a ridica ursul.

Articolul continua dupa recomandari

Incidentul de duminică seara din județul Sibiu vine după ce un urs a fost lovit de o mașină, sâmbătă seara, la ieșirea din localitatea Praid, județul Harghita. Deși autoritățile au găsit repede ursul rănit pe marginea drumului, acesta a rămas în cursul nopții fără niciun fel de îngrijire, și a fost împușcat abia duminică la amiază.

În noaptea de sâmbătă spre duminică ursul a rămas pe marginea drumului, fără ca autoritățile să intervină în vreun fel. Duminică dimineață, ursul s-a târât pe șosea, circulația între Praid și Sovata fiind restricționată. Tranchilizarea animalului a fost făcută la 14 ore de la accident, iar împușcarea sa la 17 ore.