O tânără din Iaşi s-a prefăcut moartă, pe şosea, după ce a provocat un accident. Era beată, furase maşina şi nici permis nu avea. Un apel la 112 a dat alarma, după ce vocea de la telefon a raportat un accident grav, cu o maşină lovită pe raza comunei Holboca, în interiorul căreia e o tânără ce pare decedată, iar autoturismul a luat foc.

Un echipaj SMURD cu medic s-a deplasat la locul accidentului, au fost alertaţi şi pompierii, scrie ziuanews.ro. Ajuns la faţa locului, echipajul SMURD a descoperit o femeie ce părea accidentată şi a început manevrele de resuscitare şi ventilaţie mecanică.

Articolul continua dupa recomandari

Tânăra, în vârstă de aproximativ 20 de ani, şi-a revenit brusc şi a oftat. Salvatorii s-au blocat, de parcă erau în faţa unui miracol. Între timp, poliţiştii ajunşi la locul accidentului aud emarat ancheta şi au descoperit că Ancuţa, tânăra care provocase accidentul, era într-o avansată stare de ebrietate. Ea a recunoscut că s-a prefăcut că e moartă!

La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0.73 miligrame alcool pur în aerul expirat. Şi, surpriză şi mai mare: tânăra furase maşina şi nici măcar nu avea permis de conducere.

"Poliţiştii au fost sesizati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Holboca. Din verificări a rezultat că o femeie ce nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule a provocat un accident rutier pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat faptul că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, se pare că autoturismul pe care l-a condus ar fi sustras. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere, pentru furt şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.", a precizat Anca Vijiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judetean (IPJ) Iaşi.