O femeie a fost amendată într-un autobuz al regiei de transport, pentru că ţinea în cuşcă o pisică. şi nu un câine. Oricât de absurd sună, s-a întâmplat la Cluj unde regulamentul le permite călătorilor să circule doar alături de câini, dar exclude total celelalte animale.

În Cluj-Napoca, să ai o pisică poate fi destul de costisitor. Asta dacă alegi să foloseşti transportul în comun. A aflat, cu stupoare o femeie care îşi ducea animalul de companie la veterinar. 

Articolul continua dupa recomandari

"O duc întotdeauna în cuşcă transportoare tipică, legală pentru siguranţa ei şi am fost amendată cu 35 lei pe loc, pentru că în oraşul Cluj nu e voie cu pisici pe autobuz", a scris stăpâna pisicii pe pagina sa de Facebook. 

O hotărâre de Consiliu Local votată în 2015 stabileşte însă doar condiţiile în care câinii pot fi plimbaţi cu autobuzele regiei locale, în schimbul unui bilet, la fel ca stăpânii. 

Pisicile şi celalalte animale nu sunt specificate în niciun document oficial. Iar de la confuzie la amendă n-a fost decât un pas. Femeia n-a cumpărat biletul de 2 lei pentru pisică şi a primit unul de 35 de lei de la controlori. 

Reprezentanţii Companiei de Transport spun că pisica a fost tratată ca un... câine. 

Ioan Floriciu, şef control bilete CTP Cluj: "Au voie să circule doar câinii în mijloacele de transport, în anumite condiţii, să aibă botniţă, să fie curaţi, să evite orele de vârf, să fie cel puţin un metru între caine si celalalti calatori."

Tot în Cluj Napoca, locuitorii nu au voie să ţină în locuinţă mai mult de două animale. Cine îl i-a şi pe al treilea riscă o amendă între o mie şi trei mii de lei. 

În Bucureşti, în schimb, călătorii care circulă cu mijloacele RATB sau cu Metrorex nu sunt obligaţi să cumpere bilet pentru animale. Câinii se ţin în lesă şi cu botniţă, iar pisicile, în braţe sau în cuşti de transport.