O familie de români din Blaj a murit într-un cumplit accident în Turcia, în prima zi de vacanţă. Mama, tatăl şi fiica lor au pierit striviţi în microbuzul care abia îi preluase de la aeroportul din Antalya.

Andreea Cătălina Ilieş, o tânără care a candidat acum doi ani la funcţia de primar al Blajului, pelcase în vacanţă împreună cu părinţii ei şi soţul, cetăţean italian. Sâmbătă au aterizat în Antalya şi un microbuz i-a preluat pentru a-i transfera la hotelul din Kemer unde urmau să fie cazaţi.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 4 imagini în Galerie

Din cauza vitezei pe un drum umed, pe o ploaie torenţială, şoferul turc al microbuzului a pierdut controlul volanului, a derapat şi s-a oprit într-un copac de pe marginea drumului. Andreea Cătălina şi părinţii ei au murit pe loc. Şoferul microbuzului, soţul Andreei şi alţi trei pasageri au fost preluaţi de ambulanţe în stare critică.

Presa turcă scrie că microbuzul a derapat într-o curbă, s-a răsturnat pe o parte şi a alunecat aşa peste 150 de metri, oprindu-se într-un copac. Impactul a fost teribil, microbuzul circulând cu foarte mare viteză şi fiind practic îndoit la mijloc la impactul cu pomul.

Andreea Cătălina Ilieş avea 32 de ani, absolvise Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din Viena, unde urma un master. Era o tânără extrem de cunoscută în comunitate şi apreciată la Blaj.