Alţi 108 români au ajuns în ţară, duminică, la ora 4.10, cu o a doua cursă Tarom de la Istanbul. Zborul umanitar, ale cărui costuri au fost suportate din fondul pentru situaţii de urgenţă şi criză, a repatriat cetăţenii români care nu au putut călători cu alte companii.

"În continuarea informaţiilor privind sprijinul acordat cetăţenilor români din Turcia, Ministerul Afacerilor Externe precizează că zborul umanitar operat de TAROM RO2264, cu care a revenit în ţară al doilea grup de cetăţeni români, de 108 persoane, blocate pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a aterizat la ora 4.10. Aşa cum s-a precizat anterior, acest zbor umanitar, ale cărui costuri au fost suportate din fondul MAE pentru situaţii de urgenţă şi criză, a repatriat cetăţenii români care nu au putut călători cu alte companii", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Articolul continua dupa recomandari

Citeşte şi Primul avion TAROM care a adus români din Turcia a aterizat la Bucureşti. 134 de persoane se află la bord

Un prim grup de 134 de români care fuseseră blocaţi pe aeroportul din Istanbul ca urmare a evenimentelor din Turcia a sosit la Bucureşti sâmbătă seară. Ei au povestit momentele de groază prin care au trecut, prinşi în mijlocul loviturii de stat. ”Ne băgam sub scaune, sub mese, pe unde nimeream. Nu credeam că mai ies de acolo, în viaţa mea”, a declarat o tânără.