O explozie a avut loc, luni, la o exploatare forestieră din Ciobănuş, județul Bacău, trei persoane fiind rănite grav.

Actualizare: Ionuț Agrivaloaie este tânărul de 27 de ani care a murit în urma exploziei unui obuz din al Doilea Război Mondial la o exploatare forestieră din Bacău.

Articolul continua dupa recomandari

Alți doi muncitori, Costel Ostir și Daniel Marius Sarmache, au suferit răni grave. Primul are ambele mâini amputate, în timp ce al doilea a suferit o plagă la nivelul arterei femurale.

Actualizare: În urma exploziei, un tânăr de 27 de ani a murit, iar alţi doi bărbaţi au fost grav răniţi.

Răniții vor fi transportaţi la spital cu un elicopter SMURD

”Un element de muniţie a explodat, iar în urma deflagraţiei un bărbat de 27 de ani  a murit. Alţi doi sunt grav răniţi. Prima victimă are amputaţie de mână stângă şi multiple plăgi provocate de schije, iar cea de-a doua are plagă la nivelul arterei femurale şi la nivelul organelor genitale”, a declarat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Actualizare: La fața locului a ajuns și un elicopter SMURD, pentru a prelua răniții.

Potrivit primelor informații, o bombă din al Doilea Război Mondial a explodat în localitatea Asau, la o exploatare forestieră, după ce un muncitor ar fi lovit cu un ciocan proiectilul.

Zece muncitori se aflau la locul exploziei. În urma deflagrației, un muncitor și-a pierdut o mână, unul are picioarul sfârtecat, iar un al treilea are răni la abdomen.

La fata locului se deplaseaza forțe ale Ministerul Afacerilor Interne (MAI).